Begrijpen hoe de historie je organisatie vormde

Hendrik Jan van den Berg Lid Raad van Bestuur

Een eyeopener voor Lelie zorggroep

De kernwaarden beter omschrijven. Dat was aanvankelijk de vraag van Lelie zorggroep. Maar wij ontdekten dat er voor sterke, effectieve kernwaarden meer nodig was dan een poëtische beschrijving. We onderzochten de identiteit van Lelie zorggroep; we reconstrueerden de levensloop, getekend door ambities, fusies en tegenslagen.

Uiteindelijk konden we de cultuurvorming begrijpen en doorzien. Het plotten van de te zetten stappen op de G2O kernprofielenmatrix voelde voor de Raad van Bestuur als een eyeopener. Met dit resultaat is een belangrijke aanzet gegeven tot het debat en de koers voor de toekomst. De basis voor de toekomstige interne positionering en kernwaarden.

"

“In een organisatie als Lelie zorggroep – ontstaan door fusies - spelen vele krachten een rol. G2O Consultants was in staat onderliggende patronen en overtuigingen te
doorzien. Dat gaf ons waardevolle inzichten in onze organisatie, waardoor we anders naar onze kernwaarden gingen kijken. Het heeft uiteindelijk geleid tot een aangescherpte definitie van onze rol als centrale organisatie. Een groot winstpunt.

"

We zijn benieuwd naar uw vraagstuk!

Of