Een ijzersterk imago voor Plan Effect

Marcel van der Ziel Directeur Plan Effect Systeemwanden

Op zoek naar een update van de profilering

Marcel van der Ziel: “Wij wilden het gevoel dat we bij Plan Effect intern hebben sterker naar buiten brengen. Onze communicatie beter laten aansluiten op wat klanten voelen als ze hier op kantoor komen. Met G<sub>2</sub>O Consultants hadden we meteen de klik. We zitten op één lijn. Ook op het persoonlijke vlak. Gijs heeft oog voor details, dat herken ik. Plan Effect is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat is goed te zien aan onze showroom, productielocatie en kantoren. Maar onze communicatie sloot niet meer aan. Als ik eerlijk ben, zijn we daar gewoon te druk voor geweest.”

Marktgericht

Bij G<sub>2</sub>O Consultants zien we dat vaker: de klant gaat voor. Zeker bij Plan Effect: een hardwerkende organisatie met veel marktkennis. Koningen in het voldoen aan klantwensen en het reageren op vragen vanuit de markt. Er kleeft echter een risico aan zo’n marktgerichte oriëntatie: dat je je als bedrijf telkens aan de klantwens aanpast en daardoor geen eenduidig beeld van jezelf neerzet.

Op zoek naar de kern

Bij G<sub>2</sub>O Consultants gaan we op zoek naar de eigenheid van een organisatie. Die is productoverstijgend. Het is dé reden waarom klanten bij jou kopen en niet bij de concurrent. Positioneren betekent keuzes maken: wat wordt je hoofdboodschap, wat is de kern van wat klanten moeten onthouden? Plan Effect moet meer vanuit zichzelf communiceren. Dan stuit je op een essentiële vraag: wie is Plan Effect? Wat zijn de kernwaarden?

Eigen waarde

Marcel van der Ziel: “In het positionerings- traject van G<sub>2</sub>O Consultants bleek dat we door klanten worden ervaren als betrouwbaar en flexibel. Dat gevoel hadden we zelf ook al. Prettig dat dat bevestigd wordt, dan kun je met nog meer vertrouwen die waarden communiceren.” Nu is ‘betrouwbaarheid’ een uitgehold begrip waar zelfs misschien wat saaiheid aan kleeft. De uitdaging is dan: hoe maak je deze waarde eigen en tóch uniek Door dicht bij Plan Effect te blijven. Dan ontdek je dat die betrouwbaarheid het gevolg is van hun flexibiliteit en klantgerichtheid.

Plan Effect heeft in de afgelopen 25 jaar een indrukwekkende collectie systeemwanden en deuren opgebouwd, stuk voor stuk zelfontworpen. Speciale afwerkingen, bijzonder maatwerk, industrieel of tijdloos van stijl; Plan Effect heeft het in huis én produceert het in eigen huis. Plan Effect systeemwanden zijn op toplocaties door het hele land te vinden. Meer inspiratie op planeffect.nl

"

“‘Ook intern is dit traject van grote waarde, we grijpen er steeds op terug. Straks treden we naar buiten met dit complete verhaal. We merken dat het boekwerk van G2O over onze positionering veel houvast biedt, je pakt het er makkelijk bij om te kijken of je nog koersvast bent. Als een gids.” - Marcel van der Ziel

"

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren